Hamàs agraeix la “postura clara i audaç” de Sánchez i del primer ministre belga davant de la guerra a Gaza

Esteban González Pons exigeix que Sánchez done “explicacions immediatament per les conseqüències de la seua missió diplomàtica"

Sánchez i De Croo en la seua visita a l'Orient Mitjà
Sánchez i De Croo en la seua visita a l'Orient Mitjà / STR
25 de novembre 2023 - 17:46

Hamàs ha agraït aquest dissabte la “postura clara i audaç” del president d'Espanya, Pedro Sánchez, i el primer ministre belga, Alexander De Croo, després que ambdós criticaren l’alt nombre de víctimes civils gazianes en la guerra entre Israel i el grup islamista en la Franja de Gaza.

“Apreciem la postura clara i audaç del primer ministre belga, Alexander De Croo, que va afirmar el seu rebuig a la destrucció de Gaza i a l'assassinat de civils; i de l'espanyol Pedro Sánchez, que va condemnar les matances indiscriminades de l'Estat ocupat contra civils en la Franja, i va apuntar la possibilitat que el seu país reconega unilateralment l'Estat palestí, si la Unió Europea no fa aquest pas”, ha afirmat Hamàs en un comunicat.

Els dos mandataris, durant la seua visita al costat egipci del pas fronterer de Rafah, poc abans de l'alliberament dels primers ostatges israelians, van instar a Hamàs a entregar a tots els captius, i a Israel a complir les seues obligacions en matèria de dret internacional.

El vicesecretari d'Institucional del PP, el valencià Esteban González Pons, ha criticat durament les conseqüències de les declaracions del president Pedro Sánchez al seu compte de X: “La missió diplomàtica de Sánchez representant a la UE acaba amb terroristes donant-li les gràcies per la seua audàcia. Bildu, amics de Putin i Hamàs, col·lecció completa, i durant la seua presidència europea”, ha tuitejat el popular. “Com ho justificarà davant aliats d'Espanya. Ha de donar explicacions immediatament”, conclou. 

El president de Vox, Santiago Abascal, també s’ha pronunciat en contra de l’actuació del president espanyol en la mateixa xarxa social. “Hamàs se suma a ETA, que també dona les gràcies a Sánchez donant-li els seus vots. Sánchez és una total vergonya per a Espanya i per a Europa”, sentenciava el líder de Vox.

També et pot interessar

stats