Habibulah Mohamed (Front Polisario): "El referèndum era i continua sent l'única solució possible"

El delegat del moviment València se mostra crític per la decisió del govern espanyol i deixa clar que el poble sahrauí no renunciarà a la reivindicacions

Mohamed
Mohamed / À Punt NTC

El delegat del Front Polisario a València, Habibulah Mohamed, ha explicat aquest dilluns a Les notícies del matí que el poble sahrauí "continuarà lluitant". Mohamed ha remarcat al llarg de l'entrevista que el Sàhara Occidental forma part dels setze països no autònoms inscrits en el comité de descolonització de les Nacions Unides i és l'última colònia d'Àfrica. I ha insistit a subratllar que l'única eixida al conflicte és un referèndum, tal com demana l'ONU. "El referèndum era i continua sent l'única solució possible. Els sahrauís han votat i han acordat una via pacífica. Si no, la guerra continuarà i afectarà a tots els pobles de la regió. I cal recordar que el Sàhara Occidental està a 30 minuts de Canàries", ha defensat.

Mohamed considera que el pla autonomista de Rabat per al Sàhara Occidental "és una trampa" per al poble sahrauí i ha reclamat que el govern marroquí aplique les resolucions de l'ONU, que aposta per un referèndum per a decidir si volen integrar-se per complet al Marroc o la independència. "Per què té por el Marroc a una solució democràtica?", s'ha preguntat. I ha remarcat el gir que suposa la decisió del govern espanyol sobre el Sàhara Occidental i de les grans forces polítiques espanyoles. "La majoria del poble sahrauí tenia el DNI espanyol", ha lamentat el dirigent del Front Polisario.

El delegat del Front Polisario ha defensat també que el Marroc ha utilitzat la immigració, la droga o el peix per a pressionar a Espanya. I ha advertit que altres països africans mantindran el seu suport al poble sahrauí. I ha qualificat de "vergonya" que la postura del govern espanyol (enviada per escrit) la fera pública el Marroc. També ha qualificat d'error que el president espanyol, Pedro Sánchez, hauria d'haver consultat amb el Front Polisario o amb Algèria abans de prendre aquesta decisió.

També et pot interessar

stats