La guerra d'Ucraïna i el creixement econòmic xinés centren l'atenció a Davos

L'agenda de Sánchez contempla reunions amb directius de tecnològiques com Intel, Cisco o Qualcomm i amb els principals líders empresarials espanyols que acudisquen al Fòrum Econòmic Mundial

El president del Fòrum Econòmic Mundial (FEM), Borge Brende, conversa amb el president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, durant la 54a reunió del Fòrum Econòmic Mundial a Davos, Suïssa
El president del Fòrum Econòmic Mundial, Borge Brende, amb el president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, a Davos, Suïssa / Denis Balibouse (Reuters)

La presència del president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, a Davos (Suïssa) ha fet que la guerra amb Rússia haja acaparat gran part de l'atenció dels mitjans en la segona jornada del Fòrum Econòmic Mundial, però sense perdre de vista la Xina i el seu creixement econòmic.

Volodímir Zelenski s'ha convertit en el protagonista de la jornada, tant per la seua intervenció en el Fòrum de Davos, en què ha advertit que qualsevol reducció de la pressió internacional sobre Rússia no farà més que allargar la guerra, com per les seues trobades.

Zelenski s'ha entrevistat amb el cap de la diplomàcia dels Estats Units, Anthony Blinken, qui li ha promés que l'administració del president Joe Biden, en ple any electoral, no flaquejarà en l'ajuda a Ucraïna, i amb el secretari general de l'OTAN, Jens Stoltenberg, que ha destacat l'"extremadament difícil" d'aquest país en el front.

Així mateix, s'ha reunit amb directius de grans empreses, als quals ha animat a invertir en el seu país.

Però Ucraïna no ha sigut l'únic tema de conversa. La revelació per part del primer ministre xinés, Li Qiang, que l'economia del seu país va créixer un 5,2%, una xifra superior a l'objectiu oficial fixat per les autoritats "entorn d'un 5%", ha robat el protagonisme al president ucraïnés en els titulars dels mitjans econòmics.

Milei s'estrena a Davos aquest dimecres

En la jornada d'aquest dimecres a Davos destaca el president argentí, Javier Milei, que debuta en el Fòrum Econòmic Mundial, el seu primer viatge internacional, després de poc més d'un mes en el poder marcat per una hiperactivitat reformista sense precedents, protestes ciutadanes i la inflació més alta des de la hiperinflació de 1989-90.

El mandatari argentí oferirà un discurs en el Fòrum que ha generat una gran expectació. Ell mateix ha revelat que ha rebut més de 60 peticions de trobades bilaterals.

Pedro Sánchez i el conseller delegat de Cisco, Chuck Robbins, a Davos
Pedro Sánchez i el conseller delegat de Cisco, Chuck Robbins, a Davos / Efe

Sánchez presentarà la fortalesa de l'economia espanyola

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, participa per cinquena vegada en el Fòrum Econòmic Mundial on ha arribat amb un missatge de fortalesa de l'economia espanyola a la recerca de noves inversions de multinacionals, tecnològiques principalment, amb noms en l'agenda com Cisco, Intel i Qualcomm.

Aquest dimecres serà quan participe davant del plenari amb una intervenció en la qual exposarà la situació de l'economia espanyola i es reunirà amb destacats directius de Siemens Energy, Sanofi, Google i Fujitsu, a més de fer-ho amb Bill Gates.

Sánchez també vol analitzar la situació actual amb els màxims responsables d'empreses espanyoles presents a Davos i els ha citat a una reunió amb la qual tancarà la seua agenda.

També et pot interessar

stats