El grup jihadista Boko Haram s’atribueix el segrest de 333 estudiants a Nigèria

Es tracta d’alumnes d’una escola d’educació secundària que van atacar divendres en l’estat de Katsina.

Familiars d'estudiants segrestats es reuneixen a l'escola després de l'atac per homes armats el 13 de desembre a Kankara, Nigèria
Familiars d'estudiants segrestats es reuneixen a l'escola després de l'atac per homes armats el 13 de desembre a Kankara, Nigèria / Afolabi Sotunde (Reuters)

El grup jihadista nigerià Boko Haram s’ha atribuït aquest dimarts el segrest de 333 estudiants d’una escola d’educació secundària que van atacar divendres passat a l’estat de Katsina, en el nord-oest de Nigèria. “Nosaltres estem darrere del que va ocórrer a Katsina”, ha afirmat el líder de Boko Haram, Abubakar Shekau, en un missatge d’àudio publicat pel portal informatiu nigerià HumAngle.

Un total de 333 adolescents continuen desapareguts després que els assaltants entraren armats al centre. L’atac va tindre lloc en les instal·lacions de l’escola de secundària de ciències del govern, un col·legi masculí situat a la ciutat de Kankara. En el col·legi hi havia 839 estudiants en el moment del succés.

“Segons el registre disponible que tenim, encara estem buscant 333 estudiants en el bosc o a través dels seus pares per a determinar el nombre real de segrestats”, va afirmar el dilluns el governador de Katsina, Aminu Bell Masari. Més tard, Masari es va reunir amb el president de Nigèria, Muhammadu Buhari, a la ciutat de Daura. El governador “va dir que els segrestadors havien establit contacte” i que ja s’estava discutint sobre la seguretat i el retorn dels alumnes a les seues llars”, segons indica la nota oficial, “per a rescatar-los il·lesos”.

Es desconeix, de moment, la situació d’aquests xiquets, perquè les autoritats temen que alguns foren segrestats, però uns altres podrien seguir refugiats en zones boscoses, a les seues cases o haver tornat sense ser comptabilitzats a pobles pròxims després de fugir de l’atac.

Boko Haram ja va segrestar 276 estudiants a Chibok en 2014, un fet que va provocar una onada d’indignació mundial.

També et pot interessar

stats