Greu accident de metro a Kuala Lumpur: la col·lisió entre dos trens deixa almenys 213 ferits

Les autoritats malàisies investiguen les circumstàncies del xoc dels combois, un dels quals era de conducció automàtica, i els primers indicis apunten a "un problema de comunicació"

Un policia guia els passatgers en l'estació on ha tingut lloc l'accident
Un policia guia els passatgers a l'estació on ha tingut lloc l'accident / Lim Huey Teng (Reuters)

El xoc entre dos combois en un túnel del metro de Kuala Lumpur (Malàisia) ocorregut aquest dilluns a la nit s'ha saldat amb almenys 213 persones ferides, diverses de gravetat. Almenys 47 de les víctimes presenten "ferides d'importància" i han hagut de ser traslladades a l'hospital, segons ha indicat als mitjans de comunicació el ministre de Transport, Wee Ca Siong. 

L'accident, que el primer ministre malaisi, Muhyiddin Yassin, ha qualificat de "seriós", va tindre lloc en la línia de metro de Kelana Jaya per motius que encara es desconeixen i que les autoritats del país asiàtic investiguen. El responsable de la comissaria de Dang Wangi (una de les principals de la capital malàisia), Zainal Abdullah, ha assenyalat que un tren de conducció automàtica que transportava desenes de passatgers va xocar sobre les 20:45 de la nit del dilluns hora local (12:45 GMT) amb un altre comboi, buit i de conducció manual. Segons arreplega el portal Free Malaysia Today, el dirigent policial ha explicat que els trens autònoms estan operats des d'un centre de control, que no va poder "detectar" l'arribada de l'altre tren per "un problema de comunicació". 

Diverses persones ferides després de l'accident esperen a l'andana de l'estació
Diverses persones ferides després de l'accident esperen a l'andana de l'estació / Kartigayan Balachandran (Reuters)

La companyia operadora, Prasarana Malaysia, ha confirmat que aquest dimarts s'ha représ l'activitat del metro en una sola via. El servei, ha precisat, s'ha restablit a les sis del matí hora local, tot i que durant els propers tres dies es mantindran autobusos de suport per a absorbir tot el flux de passatgers mentre acaben les tasques de neteja i reparació. 

També et pot interessar

stats