El govern espanyol mostra "sorpresa" per les declaracions del president de Mèxic i li demana explicacions

Andrés Manuel López Obrador, dirigent del país, ha advocat per una pausa en les relacions amb Espanya

El ministre d'Afers exteriors, Unió Europea i Cooperació, José Manuel Albares
El ministre d'Afers Estrangers, Unió Europea i Cooperació, José Manuel Albares / Eduardo Parra (Europa Press)

El ministre espanyol d'Afers Estrangers, Unió Europea i Cooperació, José Manuel Albares, ha mostrat la seua "sorpresa" per les declaracions del president de Mèxic, Andrés Manuel López Obrador, que ha advocat aquest dimecres per una "pausa" en les relacions amb Espanya. "Acabe de conéixer les declaracions d'Obrador i, per descomptat, el que faré és verificar quines són i l'abast", ha manifestat aquest dimecres estant a Lió (França), en declaracions a la premsa.

Albares l'ha instat a aclarir les paraules, perquè assegura que "es contradiuen" amb les declaracions que el dirigent mexicà va dir "fa una setmana", quan el titular d’Afers Estrangers es va reunir a Hondures amb el seu homòleg mexicà, Marcelo Ebrard, en una trobada cordial.

“Entenc que s'han formulat en un context informal", ha dit el ministre. "En qualsevol cas, si s'han produït, no té cap traducció oficial ni ens han comunicat res", ha asseverat. Sobre aquest cas, ha volgut deixar clar que el Govern d'Espanya "no ha fet cap acció que puga justificar una declaració d'aquest tipus", després de recordar que la relació entre tots dos països és "estratègica" i que va "més enllà de declaracions verbals sobtades o de paraules puntuals".

En aquest punt, ha insistit que des de fa "molts anys" els fluxos d'inversió en "totes dues direccions no fan més que incrementar-se". "Lluny de la pausa, del que estem parlant és d'un increment de les nostres relacions empresarials, que tots dos governs hem d'acompanyar", ha dit.

En qualsevol cas, ha recalcat que el que "sempre" farà el Govern d'Espanya és defensar els interessos del país "en qualsevol circumstància i davant de qualsevol país".

També et pot interessar

stats