El govern equatorià deroga el decret que eliminava el subsidi als combustibles

L’executiu i els indígenes han arribat a un acord que ha posat fi les protestes al país.

Manifestants celebren a Quito l'acord assolit entre el govern equatorià i els indígenes que acaba amb les protestes al país
Manifestants celebren a Quito l'acord assolit entre el govern equatorià i els indígenes que acaba amb les protestes al país / Bienvenido Velasco (Efe)

El govern equatorià i els indígenes equatorians han arribat a un acord per a derogar el decret que eliminava el subsidi als combustibles i que va ser el detonant de l'onada de protestes que ha sacsejat el país. L’executiu ha anunciat que presentarà un altre decret en substitució del qüestionat paquet de mesures

El compromís a què s'ha arribat culmina les converses entre el president de l'Equador, Lenín Moreno, i les principals organitzacions que han convocat les mobilitzacions dels últims dies. 

Les dues parts constaten que el país està en una situació greu i es comprometen a restablir la pau. 

Milers d'equatorians s’han llançat als carrers de Quito a festejar l'acord, que ha posat fi a onze dies de violentes protestes. Aquestes s'han saldat amb set víctimes mortals, unes 500 persones ferides i més d'un miler de detinguts, segons el defensor del poble equatorià. 

Una valenciana atrapada en l'aeroport de Quito

A pesar de les bones notícies, la situació encara no ha tornat a la normalitat. A l'aeroport de Quito es troben centenars de persones atrapades per la cancel·lació de vols, entre elles la valenciana Lidia Aquino, que ja ha passat dos nits allí a l'espera de poder eixir del país. 

Lidia venia de disfrutar d'unes vacances a les Galápagos i la situació d'incertesa l'ha sorpresa a Quito. Conta a Les notícies del matí que no estan rebent informació oficial de què és el que passa ni sap sap quan podran volar cap als països d'origen.

També et pot interessar

stats