Google anuncia un canvi més segur en la manera d’accedir als nostres comptes

El gegant tecnològic ha presentat la plataforma Passkeys, més “segura i senzilla” que les contrasenyes actuals

Google
Google / Gil C (Shutterstock)

El gegant tecnològic Google ha presentat aquest dimecres una nova forma d’accedir als comptes personals de la plataforma que segons la companyia és més senzilla i segura que l’actual mètode de contrasenya o accés en dos passos. Passkeys és la nova fórmula d’accés, que funcionarà en les principals plataformes i navegadors, i que permetrà als usuaris iniciar sessió desbloquejant la computadora o el dispositiu mòbil amb empremta dactilar, el reconeixement facial o un PIN local.

La clau continuarà guardada al dispositiu, tant si és un ordinador com un telèfon, i sol·licitarà el desbloqueig a través de dades biomètriques o la introducció d’un PIN. En el web de la companyia han assegurat que “l’ús de contrasenyes suposa molta responsabilitat per als usuaris. A més, fins i tot els usuaris més avesats solen ser enganyats perquè els les entreguen durant intents de suplantació d'identitat".

No obstant això, també adverteix que aquest tipus d'accés no s'ha d'emprar en dispositius compartits amb altres persones perquè, "quan es crea una clau d'accés en un dispositiu, qualsevol persona amb accés a aquest dispositiu i la capacitat de desbloquejar-lo pot iniciar sessió en el compte de Google".

Google assegura que aquesta nova mesura és "un gran pas" cap a un "futur sense contrasenyes", però subratlla que el sistema actual de contrasenyes i d'accés en dos passos seguirà funcionant, de moment, de manera simultània amb la nova manera d'accés.

També et pot interessar

stats