Gérard Depardieu, detingut per dos acusacions d'agressió sexual

L'actor acumula acusacions de fins a tretze dones per violència sexual durant els rodatges d'onze pel·lícules estrenades entre el 2004 i el 2022

L'actor francés en una imatge d'arxiu de 2016
L'actor francés en una imatge d'arxiu del 2016 / Kay Nietfeld / Europa Press

L'actor francés Gérard Depardieu ha sigut detingut este dilluns a les 8:00 hores per dos acusacions d'agressió sexual i es troba sota custòdia policial en una comissaria de París a espera de ser interrogat, segons ha informat el mitjà local BFMTV.

Dos dones han presentat les acusacions d'agressió sexual, concretament, per tocaments en dos set de rodatge. Una hauria tingut lloc l'any 2014 durant la filmació del curtmetratge Le magicien et les siamois, de Jean-Pierre Mocky, quan Depardieu va tocar el cul i va fer comentaris obscens a la denunciant abans i durant el rodatge. L'altra va ser el 2021 durant el rodatge de la cinta Les volets verts, de Jean Becker. La dona, una decoradora de cinema, relata que mentre que l'actor estava assegut en un corredor, la va agarrar amb les cames i la va immobilitzar entre les cuixes.

Depardieu ha negat haver actuat malament en una carta publicada en Le Figaro al mes d'octubre, on va assegurar que "mai de la vida havia abusat d'una dona". No obstant això, l'actor ha sigut acusat per fins a tretze dones de violència sexual durant els rodatges d'onze pel·lícules, estrenades entre el 2004 i el 2022, segons el diari francés Mediapart. Dos es van registrar al desembre: una ha sigut per part de la periodista i escriptora espanyola Ruth Baza; l'altra, de l'actriu francesa Hélène Darras, que participava en la pel·lícula Disco del 2007.

La custòdia policial està prevista per a 24 hores, però pot prolongar-se fins a 72 hores en cas d'una violació greu, segons indiquen alguns mitjans francesos. Està previst que jutgen l'actor a l'octubre segons France-Presse.

També et pot interessar

stats