El G7 acorda limitar la capacitat de Rússia per a eludir sancions a nivell global

Les set majors potències del món s’han compromés a reduir la dependència dels combustibles fòssils russos

El president Joe Biden, el president francès Emmanuel Macron i el primer ministre del Regne Unit Boris Johnson arriben per a una foto de família del G7
El president nord-americà, Joe Biden, el president francés Emmanuel Macron, i el primer ministre del Regne Unit, Boris Johnson, arriben per a una foto de família del G7 / Henry Nicholls (Europa Press)
24 de març 2022 - 19:47

Els Estats Units, el Canadà, Alemanya, França, Itàlia, el Regne Unit i el Japó han sumat esforços per a aplicar en la totalitat les represàlies adoptades contra Moscou per la guerra contra Ucraïna. Els líders del G7 han assegurat que es coordinaran per a evitar que el règim de Putin les esquive, especialment a través de transaccions d'or del Banc Central de Rússia. 

Al mateix temps, s’han compromés a reduir la dependència dels combustibles fòssils russos i han avançat que “faran costat” a aquells països que vulguen reduir la compra de petroli, gas o carbó russos. En aquesta línia, s’han dirigit als països productors de combustibles fòssils per "actuar de manera responsable" i "augmentar els seus lliuraments als mercats internacionals".

Són dos dels acords que han aconseguit les set majors potències mundials en la reunió de Brussel·les, que ha tingut lloc aquest dijous després de la cimera de líders de l'OTAN i abans de la reunió de caps d'estat i de govern de la UE, a la qual també està convidat el president dels Estats Units, Joe Biden.

"Estem preparats per a aplicar mesures addicionals si és necessari", han remarcat en un comunicat, on també han emfatitzat que aquesta crisi els reforça en la determinació per a aconseguir els objectius dels acords climàtics de París i Glasgow.

Les majors potències mundials han expressat la "solidaritat" amb tots els països que "han de suportar el preu creixent" de la guerra "unilateral" de Vladímir Putin, que "posa en risc la recuperació econòmica global", danya les cadenes internacionals de subministrament i perjudica "els països més fràgils".

També et pot interessar

stats