França suspén 3.000 empleats de centres sanitaris per no vacunar-se

2,7 milions de persones havien de demostrar aquest dimecres haver rebut almenys la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19 per a poder continuar treballant

El president francés, Emmanuele Macron, visitant un hospital a Marsella
El president francés, Emmanuele Macron, visitant un hospital a Marsella / Reuters

Vora 3.000 empleats de centres sanitaris francesos que no estan vacunats han sigut suspesos d'ocupació per no immunitzar-se contra la Covid-19 segons ha anunciat aquest dijous el ministre de Sanitat, Olivier Véran.

En una entrevista a l'emissora RTL, Véran ha posat l'accent en el fet que moltes de les suspensions "són només temporals" i també que el nombre representa una part mínima dels 2,7 milions de persones per a les quals és ara obligatòria la vacunació si volen continuar treballant en serveis d'atenció a persones fràgils. Els sancionats, segons ha confirmat el ministre, no són majoritàriament sanitaris, sinó que treballen en bugaderies i altres serveis de suport dels centres.

Al costat d'aquestes 3.000 suspensions, també hi va haver en la primera jornada d'obligació "unes desenes" de dimissions.

El ministre ha subratllat que els francesos estan "molt lluny" de les xifres de 200.000 a 300.000 que alguns havien donat dels sanitaris que podrien faltar en l'atenció mèdica o en les residències per ser refractaris a la vacunació.

La vacunació obligatòria, establida per una llei d'urgència adoptada al començament d'agost, estipula que des del 15 de setembre els col·lectius concernits han de demostrar que han rebut almenys una primera dosi i tindre la pauta completa per al 15 d'octubre.

Quasi el 95% dels metges tenien en acabar la setmana passada almenys una dosi, i quasi el 90% del personal de les residències.

També et pot interessar

stats