França es lleva la mascareta

La protecció deixa de ser obligatòria des d’aquest dijous, encara que caldrà dur-la en espais tancats, el transport públics o en aglomeracions

El president de França, Emmanuel Macron, es retira la mascareta en una imatge de la setmana passada,
El president de França, Emmanuel Macron, es lleva la mascareta en una imatge de la setmana passada / Reuters

La mascareta deixa de ser obligatòria a França, almenys als espais oberts. El país comença a alçar les restriccions a què obligava la pandèmia i també acabarà el toc de queda a partir de diumenge que ve, deu dies abans del que estava previst. El ritme de vacunació, unit al descens de contagis i a la reducció de la pressió hospitalària han portat al govern francés a adoptar aquesta decisió. 

La ciutadania ja no haurà de dur mascareta als espais oberts de França, encara que aquesta protecció sí que serà obligatòria al transport públic, als “llocs tancats” o als espais oberts molt concorreguts, com les cues o les aglomeracions. 

El primer ministre francés, Jean Castex, va afirmar aquest dimecres que el nivell de la circulació del virus és el més baix des de l'agost de 2020 a França. Per aquesta raó, el toc de queda, decretat a França des de fa 7 mesos i mig, acabarà deu dies abans del que havia previst el govern. Serà el 20 de juny i no el 30.

Actualment, 16,5 milions de ciutadans francesos tenen la pauta completa de la vacuna, fet que suposa una cinquena part de la població, però el primer ministre va instar aquest dimecres a accelerar encara més el ritme d'injeccions. 

"Hem de donar-ho tot en les pròximes setmanes. A final d'agost hem d'aconseguir els 40 milions de vacunats amb almenys una dosi (actualment són 30,7) i 35 milions amb la pauta completa", va defensar.

A Espanya, per ara, el govern encara manté l’obligatorietat de dur mascareta. En l’última reunió, aquest dimecres, del Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes, no ha acordat cap novetat respecte a l’ús de mascaretes d’Espanya, a pesar de que algunes regions, entre elles la valenciana, han sol·licitat una relaxació de l'ús. 

També et pot interessar

stats