França elimina els tiquets de paper en establiments com supermercats o forns

El Ministeri d'Economia francés estima que la mesura reduirà l'ús de 150.000 tones de paper anuals

Una persona mira els tiquets de la compra en un supermercat
Una persona mira els tiquets de la compra en un supermercat / Denys Kurbatov

El govern francés ha eliminat des d’aquest dimarts la impressió de tiquets de caixa automàtics en establiments com supermercats o forns, amb l’objectiu de reduir el malbaratament de material i minimitzar l’empremta ecològica al planeta.

Aquesta mesura la va aprovar el 2020 el parlament francés i ha sigut aquest 1 d’agost quan ha entrat en vigor, després de quedar endarrerida en dues ocasions.

Això no obstant, el consumidor tindrà la possibilitat de demanar el tiquet de compra. A més, aquesta mesura no afecta els objectes subjectes a garantia, que mantindran el rebut imprés.

La mesura és fruit de la llei antimalbaratament de febrer del 2020 i afecta els rebuts impresos de les superfícies de venda que treballen de cara al públic, els tiquets emesos per màquines automàtiques, els rebuts de les targetes bancàries i els vals amb promocions o bons de descompte.

Suposaven, segons el Ministeri d'Economia francés, 12.000 milions de tiquets a l'any —que, a més, podien incloure substàncies nocives per a la salut, segons l'executiu— i l'ús de 150.000 tones de paper anuals. Les excepcions a la norma inclouen els tiquets de compra d'objectes considerats duradors o subjectes a garantia, com electrodomèstics, equips informàtics o aparells de telefonia.

També estan exempts els rebuts de la targeta bancària en els quals es mostren transaccions anul·lades o abonades; els impresos emesos per màquines automàtiques que serveixen per a obtindre un producte o servei i els papers on es mostra el pesatge d'un objecte, com per exemple una peça de fruita.

També et pot interessar

stats