La Fiscalia d'El Salvador intervé propietats de l'expresident Cristiani

El president, Nayib Bukele, ha acusat Cristiani, en parador desconegut, de ser "corrupte i un dels polítics que més mal" li va fer a El Salvador i que farien que tornara el que havia "robat"

El president d'El Salvador, Nayib Bukele, parla davant el Congrés pel seu quart any de govern
El president d'El Salvador, Nayib Bukele, parla davant el Congrés pel seu quart any de govern / Rodrigo Sura (Efe)

El president salvadorenc, Nayib Bukele, ha anunciat aquesta passada nit que la Fiscalia General de la República (FGR) ha començat a intervindre les propietats de l'expresident Alfredo Cristiani (1989-1994) perquè passen a poder de l'Estat.

El mandatari ha fet aquest anunci en el marc del discurs pel quart any del seu govern, en el qual ha anunciat també que iniciarà una "guerra frontal" contra la corrupció.

Segons ha assegurat, el fiscal general, Rodolfo Delgado, "es troba extingint el domini de totes les propietats d'Alfredo Cristiani".

@bukelord Nayib Bukele ordena incautar las propiedades de corrupto Alfredo Cristiani 🇸🇻 #viral #nayibbukele #fypシ #presidente #fyp #alfredocristiani #elpresi #elsalvador4k #fy ♬ Epic Music(863502) - Draganov89

Bukele ha acusat Cristiani de ser corrupte i "un dels polítics que més mal va fer al nostre país" i que farien que tornara el que havia "robat". D'acord amb Bukele, la Fiscalia intervindrà dos immobles i una drogueria propietat de l'exmandatari.

Cristiani, en parador desconegut

Cristiani, el parador del qual es desconeix, va governar El Salvador amb la bandera de la dretana Aliança Republicana Nacionalista (Arena) en l'última etapa de la guerra civil (1980-1992) i va signar els acords de pau amb la llavors guerrilla del Front Farabundo Martí per a l'Alliberament Nacional (FMLN).

El març de 2022, una cort de pau d'El Salvador va ordenar la detenció de l'expresident Cristiani per la massacre de sis jesuïtes, cinc d'ells espanyols, i dues dones el 1989 en el marc de la guerra civil (1980-1992).

El jutge va decretar aquesta mesura arran de la no presentació de Cristiani en l'audiència inicial del procés, en la qual l'excap d'Estat no va nomenar representació legal.

També et pot interessar

stats