La fallida de la mare del detingut pels donatius a una església, la motivació de l'assassinat de Shinzo Abe

El presumpte assassí planejava l'atac des del setembre, quan va veure l'exprimer ministre del Japó en un vídeo d'una associació vinculada a un l'orde religiós a què culpava d'arruïnar sa mare

El presumpte assassí de l'exprimer ministre del Japó, Tetsuya Yamagami
El presumpte assassí de l'exprimer ministre del Japó, Tetsuya Yamagami / Kyodo (Reuters)

El presumpte assassí de Shinzo Abe va començar a planejar l'atemptat contra l'exprimer ministre la passada tardor i va dur a terme minuciosos preparatius per a l'atac, segons les proves compilades per la policia nipona.

Les autoritats creuen que el detingut, Tetsuya Yamagami, va decidir assassinar Abe després de veure el setembre passat un missatge de vídeo gravat per l'exmandatari per a una associació afiliada a l'Església de la Unificació, a la qual "odiava" el presumpte assassí. Yamagami culpa l'organització religiosa de causar la fallida econòmica de sa mare. La branca japonesa de l'Església de la Unificació ha confirmat que la dona és membre de l'agrupació, però ha declinat pronunciar-se sobre les suposades donacions d'aquesta.

El sospitós ha dit la Policia que volia atacar algun líder de l'organització religiosa, però després va marcar Shinzo Abe com a objectiu. Abans de l'atac, que va perpetrar divendres durant un míting a la ciutat de Nara, va contemplar fer-ho el dia anterior, en un discurs de la víctima en l'auditori d'accés restringit en una altra ciutat.

Els tirs que mataren l'exprimer ministre del Japó els va fer amb una arma de foc casolana, format per dos tubs de metall capaços de llançar fins a sis projectils en cada tir. Els investigadors han explicat que Yamagami, que va rebre formació sobre muntatge i ús d'armes de foc en l'etapa com a militar, feia un any que practicava la fabricació inspirant-se en vídeos que va trobar en Internet.

També et pot interessar

stats