Les exportacions de petroli dels Estats Units marquen un nou màxim històric

La setmana passada les exportacions de petroli estatunidenc van augmentar fins a 4.548 milions de barrils diaris, un augment del 83% respecte a la mateixa setmana de l’any passat

Imatge d'arxiu d'una bomba de petroli
Imatge d'arxiu d'una bomba de petroli / Shutterstock

Les exportacions de petroli dels Estats Units van arribar la setmana passada a un nou màxim històric, segons les dades publicades per l'Administració d'Informació Energètica, coincidint amb la recerca d'Europa de proveïdors alternatius que permeten reduir la dependència energètica de Rússia.

La setmana passada les exportacions de cru estatunidenc van augmentar un 21%, fins a 4,548 milions de barrils diaris. Aquesta xifra representa un augment del 83% respecte de la mateixa setmana de l'any passat. D'aquesta manera, la mitjana mòbil de les exportacions estatunidenques de petroli per a les quatre últimes setmanes va obtindre els 3,486 milions de barrils diaris, un 20% més que un any abans.

Els EUA van promulgar el desembre del 2015 una llei que autoritza l'exportació de petroli cru estatunidenc sense llicència, encara que les exportacions cap a països sota embargament o sancionats continuen requerint autorització.

El substancial increment de les vendes de petroli estatunidenc se sumen a l'augment de la importància dels Estats Units com a proveïdor d'altres fonts d'energia, com el gas natural liquat.

Els EUA es van convertir en l'exportador més gran mundial de gas natural liquat durant el primer semestre del 2022, segons dades de Cedigaz. En comparació amb la segona meitat del 2021, les exportacions estatunidenques d’aquest material van augmentar un 12% en la primera meitat del 2022, impulsades per la major capacitat d'exportació, l'augment dels preus internacionals i l'increment de la demanda mundial, particularment a Europa.

També et pot interessar

stats