L'exèrcit israelià assegura que ha pres la seu governamental de Hamàs a Gaza

Entre els edificis capturats per les forces del país hebreu estan el que alberga la seu legislativa, el quarter general de Policia o centres d'entrenament

Una captura de pantalla extreta d'un vídeo mostra soldats israelians que operen a la Franja de Gaza
Una captura de pantalla extreta d'un vídeo mostra soldats israelians que operen a la Franja de Gaza / Exèrcit d'Israel (Reuters)

L'exèrcit israelià ha assegurat aquest dimarts que la milícia palestina Hamàs ha perdut el control de la Franja de Gaza. Segons ha informat un portaveu militar, tropes de l'estat hebreu han capturat "en els últims dies" múltiples edificis militars i governamentals del grup islamista en l'enclavament palestí, incloent-hi "la seu de l'assemblea legislativa i del govern de Hamàs".

"Les forces de combat combinades de la setena brigada controlen la seu de l'assemblea legislativa i del govern de Hamàs, el quarter general de la Policia de Hamàs i una facultat d'Enginyeria utilitzada per a produir i desenvolupar armes", ha detallat el representant de les forces armades israelianes. Entre els edificis presos s'inclou a més un centre d'entrenament, una sala de comandament i control, i un complex usat per a detencions i interrogatoris. Algunes d'aquestes instal·lacions, ha denunciat el militar, s'haurien emprat com a llocs de preparació de l'atac perpetrat pel grup armat el 7 d'octubre, que es va saldar amb 1.400 víctimes mortals i vora dos centenars d'ostatges capturats que van portar a Gaza.

Des de l'esclat del conflicte, que ha arribat a cotes de violència inèdites en dècades, els atacs israelians en represàlia —per aire, mar i terra— han deixat en el costat palestí més d'11.200 morts, 28.200 ferits i 3.000 desapareguts. També més d'1,5 milions de desplaçats a la Franja de Gaza, on paral·lelament s'han registrat 46 baixes entre les tropes israelianes que prenen part de l'ofensiva terrestre.

En el territori palestí la situació humanitària és dramàtica. Les Nacions Unides han alertat aquest dimarts que tots els hospitals del nord de la Franja, on hi ha la principal infraestructura sanitària de l'enclavament, han deixat de funcionar. L'única excepció és el Baptista Al-Ahli, que atén 500 pacients i encara té capacitat per a rebre alguns més malgrat les dificultats. La resta de centres sanitaris estan assetjats per l'exèrcit israelià, sense capacitat de rebre ferits ni d'evacuar pacients, i els metges avisen del perill de mort que corren els malalts crítics.

També et pot interessar

stats