Els EUA acusen dos extreballadors de Twitter d'exercir d'espies de l'Aràbia Saudita

El govern dels EUA els acusa de minar els sistemes interns de Twitter per a trobar informació de destacats dissidents del règim saudita.

Logotip de la xarxa social Twitter en un terminal mòbil
Logotip de la xarxa social Twitter en un terminal mòbil / Mike Blake (Reuters)

El Departament de Justícia dels Estats Units ha presentat càrrecs contra dos extreballadors de Twitter per presumptament haver fet ús del seu lloc en l'empresa per a espiar dissidents per encàrrec del govern de l'Aràbia Saudita.

Segons l'acusació governamental, els dos antics empleats de la xarxa social "van minar els sistemes interns de Twitter" per a trobar informació personal sobre destacats dissidents del règim saudita, així com "d'altres milers d'usuaris" de la plataforma.

Els dos acusats són Ali Alzabarah, de 35 anys i ciutadà saudita, i Ahmad Abouammo, de 41 anys i ciutadà estatunidenc, que van ser reclutats per un altre ciutadà saudita, Ahmed Almutairi. El govern nord-americà també s'ha querellat contra aquest últim per usar les seues credencials com a empleats amb la finalitat d'aconseguir accés a informació privada.

Als tres se'ls acusa d'actuar com a agents il·legals d'un govern estranger, és a dir, d'espionatge, i a Abouammo, a més, se li imputa un càrrec de destrucció, alteració o falsificació de documents en una investigació federal.

L'empresa que dirigeix Jack Dorsey ha reconegut que "els detinguts arribaren fins a extrems per a menyscabar el servei" i ha assegurat que Twitter "limita l'accés a informació sensible a un xicotet grup d'empleats que han sigut entrenats i els antecedents dels quals han sigut comprovats".

També et pot interessar

stats