Els Estats Units rebaixen el nivell de risc d’Espanya i permeten viatjar als vacunats

Les autoritats sanitàries nord-americanes han flexibilitzat les recomanacions per a viatjar a 60 països, entre els quals està Espanya

Dos turistes arriben a l'aeroport de Málaga en una imatge d'aquesta setmana
Dos turistes arriben a l'aeroport de Màlaga en una imatge d'aquesta setmana / Reuters

Espanya continua sent un país de risc de contagi de coronavirus per als visitants nord-americans, però de menys risc. Si fins ara el Centre de Control de Malalties dels Estats Units considerava que Espanya era un territori de nivell “molt alt” de risc d’infecció, el nivell 4, actualment el qualifica de nivell 3, és a dir, de risc “alt”. 

A pesar d’aquesta reducció del risc, les autoritats sanitàries nord-americanes sols recomanen visitar el nostre país si els viatgers estan vacunats contra la Covid. Abans només es recomanava visitar Espanya en cas de força major i sempre que s'estiguera vacunat. 

D’aquesta manera, Espanya està entre els 60 països als quals els Estats Units han flexibilitzat les recomanacions per a viatjar. La majoria dels estats membres de la Unió Europea estan inclosos en aquesta relació. El Centre de Controls de Malalties dels Estats Units també considera Alemanya, França, Itàlia, Portugal, Grècia, Àustria, Dinamarca, Polònia, Hongria i Xipre com a zones de risc 3. 

Ara bé, Bèlgica, Txèquia o Suècia són, per als Estats Units, encara zones de risc “molt alt”, com també ho són Rússia, Noruega, Turquia o Sud-àfrica. 

La flexibilització d’aquestes recomanacions per a visitar Espanya es coneix la mateixa setmana en la qual el president dels Estats Units, Joe Biden, realitza el seu primer viatge a l'exterior. Aquest viatge el portarà primer al Regne Unit, després a Brussel·les per a participar en una reunió de l'OTAN i en una cimera de la Unió Europea i els Estats Units, i finalitzarà, a Ginebra amb una reunió bilateral amb el president rus, Vladimir Putin.

També et pot interessar

stats