Els Estats Units enviaran 3.000 soldats a països aliats de l'est d'Europa enmig de la tensió amb Rússia sobre Ucraïna

El portaveu del Departament de Defensa nord-americà, John Kirby, ha detallat que 1.000 militars es desplegaran a Romania, mentre que 2.000 més s'enviaran a Polònia i Alemanya

Joe Biden saluda un parell de marines al quarter de Washington
Joe Biden saluda un parell de marines a Washington / Oliver Contreras (Efe)

El Pentàgon ha confirmar aquest dimecres l'enviament de 3.000 soldats dels Estats Units a països aliats de l'est d'Europa en plena tensió amb Rússia sobre Ucraïna.

El portaveu del Departament de Defensa dels Estats Units, John Kirby, ha detallat en una roda de premsa que 1.000 militars es desplegaran a Romania i 2.000 més a Polònia i a Alemanya.

El president dels Estats Units, Joe Biden, havia anunciat fa uns dies que "en el curt termini" mouria tropes a l'est d'Europa a causa de la crisi a Ucraïna, tot i que no va donar dades concretes. La tensió a Ucraïna es va iniciar al novembre passat, quan el president del país avisà que Rússia havia acumulat al voltant de cent mils soldats a la frontera. El desplegament supera els 100.000 militars russos. Després s'hi va sumar l’enviament d’armes i tropes a Ucraïna per part dels Estats Units i altres països occidentals. Uns moviments que han generat la pitjor crisi de seguretat a Europa des de la guerra freda. 

El Kremlin exigeix que els Estats Units es comprometen per escrit que l’OTAN no es continuarà ampliant cap a l’est, que no desplegarà armes a prop de les seues fronteres i que acatarà la Declaració d’Istanbul de 1999 que impedeix que un país es reforce en perjudici d’un tercer. 

També et pot interessar

stats