Els Estats Units admeten que van matar "per error" 10 civils en l'atac amb drons a Kabul

Set de les víctimes de l'atac, que es va produir del passat 29 d'agost, eren xiquets

Imatge del cotxe atacat per un dron de l'exèrcit dels EUA
Imatge del cotxe atacat per un dron de l'exèrcit dels EUA / Reuters

Els Estats Units han reconegut aquest divendres haver comés un "tràgic error" en llançar a Kabul un atac amb drons en el qual van morir deu civils, set d'ells xiquets, el passat 29 d'agost. Així ho ha indicat el cap del Comandament Central dels Estats Units, el general Kenneth F. McKenzie, en declaracions per videoconferència en una roda de premsa al Pentàgon.

El secretari de Defensa nord-americà, Lloyd Austin, ha explicat per la seua part en un comunicat que Mckenzie el va informar el matí del divendres que l'atac pretenia dirigir-se contra una amenaça "imminent" per a l'aeroport internacional Hamid Karzai de Kabul, però va resultar ser un error i va provocar la mort de civils.

El dron va atacar un vehicle en el qual les forces nord-americanes pensaven que hi havia militants del grup terrorista Estat Islàmic quan en realitat el conduïa Zemari Ahmadi, un treballador d'una ONG nord-americana.

"En nom del Departament de Defensa, oferisc les meues profundes condolences a les famílies dels qui van ser assassinats, inclòs el senyor Ahmadi, i al personal de Nutrició i Educació Internacional, companyia del senyor Ahmadi", ha dit Austin. També ha afegit que el departament sap que no hi havia connexió entre Ahmadi i l'ISIS, i que les seues activitats eren completament "inofensives" i no estaven relacionades amb l'"amenaça imminent" contra la qual es dirigia l'atac.

Segons el secretari de Defensa, "el senyor Ahmadi és només una víctima innocent com ho van ser els altres que van morir tràgicament "en aquest incident". Lloyd ja ha ordenat al Comandament Central una investigació a fons per a dilucidar què va passar i ha promés que els responsables retran comptes per l'error.

Primer atemptant a l'Afganistan després de l'eixida dels EUA del país

Almenys dues persones han mort i 19 més han resultat ferides aquest dissabte a l'est de l'Afganistan, en el primer gran atemptat des que les tropes nord-americanes van abandonar el país el 31 d'agost.

L'atac s'ha produït aquest matí a la ciutat de Jalalabad, capital de la província de Nangarhar. De les víctimes només tres dels ferits són civils i la resta són combatents talibans desplegats a la ciutat per a mantindre la seguretat. Poc abans d'aquest atemptant en Jalalabad també es va produir una explosió a Kabul, quan va ser detonada una bomba magnètica en l'est de la capital, segons ha explicat un oficial de policia dels talibans, Qari Rashid, sense aportar més detalls.

També et pot interessar

stats