Espanya recomana als compatriotes abandonar Myanmar per l’escalada de violència

Un centenar de civils han mort a causa de les protestes que viu el país asiàtic arran del colp d’estat de febrer. 

Un carrer de la ciutat de Yangon, que acull violents enfrontaments entre l'exèrcit i la població civil en les últimes setmanes
Un carrer de la ciutat de Rangun, que viu violents enfrontaments entre l'exèrcit i la població civil en les últimes setmanes / Efe

El govern espanyol ha recomanat als compatriotes que estiguen a Myanmar, l'antiga Birmània, que abandonen aquest país al més prompte possible a causa de l’escalada de violència militar derivada de les protestes ciutadanes que viu el país. Els enfrontaments ja deixen més de mig miler de civils morts.

Abans de l’1 de febrer vora 90 espanyols residien en aquest país asiàtic, però des del departament de González Laya assenyalen que la majoria d’ells ja han abandonat el país. 

"En el cas que vosté estiga actualment a Myanmar: es recomana abandonar el país com més prompte millor possible, fent ús dels vols disponibles per a eixir-ne", afirma el missatge del Ministeri d'Exteriors d’Espanya.

"Es preveu que en els pròxims dies i setmanes continuen escalant de manera significativa els episodis de violència en les principals ciutats del país, i especialment a Rangun", afig el ministeri.

Només el cap de setmana han mort un centenar de ciutadans a causa de la repressió de les protestes prodemocràtiques derivades del colp d’estat de l’1 de febrer, segons l'Associació per a l'Assistència de Presos Polítics de Myanmar.

Altres països europeus, com Alemanya, Finlàndia, Suècia, Dinamarca, Àustria i Irlanda, igual que els Estats Units, el Regne Unit i Austràlia també ha recomanat als seus ciutadans que abandonen el país.

També et pot interessar

stats