Milers de persones exigeixen la restitució del sistema democràtic a Myanmar

Després del colp d’estat del passat dilluns, Myanmar ha viscut aquest dissabte una manifestació multitudinària.

VÍDEO | Milers de persones exigeixen la restitució del sistema democràtic a Myanmar

Milers de persones s’han manifestat aquest dissabte a Myanmar, l’antiga Birmània, el país més gran del sud-est asiàtic, per a exigir la restitució del sistema democràtic després del colp d’estat del dilluns passat. Ho han fet tot i que els colpistes han deixat el país sense internet per a evitar, precisament, actes de protesta massius.

Tot i que la junta militar ho ha tancat tot per a evitar que es compartisquen les convocatòries per als actes de rebuig al colp d’estat, encara hi ha actius alguns sistemes virtuals de comunicació privats i, de fet, aquest dissabte s’han vist en diverses ciutats del país les manifestacions més destacades de tota la setmana.

Els manifestants, majoritàriament joves, han dit que no volen una reedició de la dictadura que va governar el país durant 50 anys. També han buscat la complicitat de la policia amb flors, aigua i tres dits en alt, un gest de la saga Els jocs de la fam.

Dilluns, els colpistes impediren la constitució del parlament resultant democràticament de les eleccions celebrades el 8 de novembre. Els comicis els va guanyar la premi Nobel de la Pau Aung San Suu Kyi, que des de fa cinc anys és la líder de facto del país. La seua popularitat ha augmentat tot i haver consentit el genocidi contra la minoria musulmana dels rohingya.

Els militars la van arrestar, juntament amb altres polítics, fa sis dies. Els clams perquè els alliberen ja s’han fet sentit, entre altres llocs, a Corea del Sud, Austràlia i Tailàndia.

També et pot interessar

stats