Espanya i el Marroc reobriran la frontera terrestre de Ceuta i Melilla "en els pròxims dies"

Es concreta així l'acord al qual arribaren a principis d'abril el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el rei Mohamed VI

José Manuel Albares, i el seu homòleg marroquí, Naser Burita
José Manuel Albares i el seu homòleg marroquí, Naser Burita / Ministeri d'Afers Estrangers

Espanya i el Marroc han acordat aquest dimecres la reobertura de la frontera terrestre de Ceuta i Melilla "en els pròxims dies", segons ha anunciat des de Marràqueix el ministre d'Afers Estrangers, Unió Europea i Cooperació, José Manuel Albares.

Els dos països van acordar a principis de l'abril passatun nou full de ruta basat en "principis sòlids i esperit de bon veïnatge", segons ha donat a conéixer el president espanyol Pedro Sánchez després de la reunió amb el rei Mohamed VI. Una nova etapa que incloïa reobrir les fronteres de Ceuta i Melilla de forma progressiva.

Albares, que dimarts va mantindre la seua primera trobada amb el seu homòleg marroquí, Naser Burita, i aquest dimecres ha tornat a reunir-se amb ell, ha indicat que els dos han arribat "a l'acord definitiu per a la reobertura de les fronteres terrestres amb Ceuta i Melilla en els pròxims dies".

El ministre ha aclarit que serà el Ministeri de l'Interior el que concretarà la "data exacta" perquè després de la "decisió política" que ja s'ha pres, ara queda ultimar-ne els detalls i els aspectes operatius. Amb tot, ha deixat clar que "l'acord ja és definitiu i es produirà l'obertura per aquests passos i aquestes duanes en els pròxims dies".

També et pot interessar

stats