Espanya entrega vint blindats a Ucraïna

El comboi partirà dilluns sis amb vaixell des del port de Bilbao

La ministra de Defensa, Margarita Robles, en la comissió de Defensa al Congrés dels Diputats
La ministra de Defensa, Margarita Robles / Marta Fernández / Europa Press

Espanya entregarà a Ucraïna una vintena de blindats TOA M-113, que partiran dilluns sis amb vaixell des del port de Bilbao, i que se sumen a altres vint d'aquests vehicles eruga cuirassats que es van donar a l'exèrcit ucraïnés el mes de setembre passat.

Es tracta del blindat més antic en servei de l'Exèrcit de Terra espanyol que s'utilitza per al transport de personal militar.

L'enviament dels vint TOA va ser confirmat per la ministra de Defensa, Margarita Robles, divendres passat durant una visita a les tropes espanyoles desplegades a Letònia, que participen en la missió de Presència Reforçada de l'OTAN, a la qual Espanya aporta diverses unitats d'aquests vehicles de transport eruga cuirassat.

El lliurament dels vint TOA a Ucraïna forma part del compromís “clar i inequívoc amb la pau”, igual que els carros de combat Leopard 24A que Espanya té previst enviar a aquell país, probablement la pròxima primavera, segons va avançar Robles en la seua visita a Letònia.

Aquests tancs eixiran dels 53 que estan desactivats des de fa una dècada i emmagatzemats en l'Agrupació de Suport Logístic núm. 41 de Casetas (Saragossa).

Són els més antics -comprats a Alemanya en els noranta- i requereixen una posada a punt que tardaria al voltant d'un mes i mig, segons fonts de Defensa, que apunten al fet que l'ensinistrament dels militars ucraïnesos en el seu ús i maneig requeriria un altre mes.

També et pot interessar

stats