Egipte promulga una llei que augmenta el control governamental sobre Internet
Amnistia Internacional i altres organitzacions han criticat la censura que exerceix el Govern.
El president egipci, Abdel Fattah al-Sisi, ha promulgat una nova llei que atorga més poders a les autoritats per a bloquejar pàgines web i controlar els continguts publicats en Internet. En aquest sentit, la llei estipula que les empreses proveïdores de serveis d'Internet estaran obligades a lliurar a les autoritats les dades de contacte de qualsevol persona usuària que siga sospitosa d'haver comés delictes informàtics, una informació que s'emmagatzemarà durant 180 dies.
Així mateix, la nova legislació permet a les autoritats bloquejar webs egipcis i estrangers implicats a difondre continguts que puguen suposar una "amenaça per a la seguretat nacional", segons la informació del diari oficial Al-Ahram. La creació o administració de comptes en la xarxa amb l'objectiu de cometre o facilitar la comissió de delictes estarà penada amb condemnes de presó i multes.
Amnistia Internacional, així com altres organitzacions defensores dels drets humans egípcies i estrangeres, han criticat la llei, aprovada pel Parlament el passat juliol, perquè, segons han afirmat, empararà la censura dels continguts en Internet.
Al juny passat, el Parlament va aprovar una sèrie de lleis que han augmentat el poder del Consell Suprem per a l'organització dels mitjans de comunicació, un organisme que té capacitat per a censurar els webs. Des del 2017, centenars de pàgines de mitjans de comunicació, de grups polítics opositors i d'empreses que ofereixen serveis VPN que permeten accedir a servidors estrangers estan bloquejades a Egipte.