Dur colp a Taiwan per a les opcions partidàries de la independència de la Xina

El Partit Nacionalista de Han Kuo-yu, el Trump taiwanés, s'ha imposat a la candidatura oficialista.

Partidaris del Partit Nacionalista de Han Kuo-yu
Partidaris del Partit Nacionalista de Han Kuo-yu / Tyrone Siu (Reuters)

Els resultats de les eleccions municipals que d'aquest dissabte a Taiwan han provocat un daltabaix en el repartiment del poder entre els dos partits principals. El Partit Nacionalista de Han Kuo-yu, conegut com el Trump taiwanés, s'ha imposat a la candidatura oficialista i ha obtingut una victòria que suposa un dur colp per als partidaris de la independència d'aquest país asiàtic respecte a la Xina.

Els comicis no sols han provocat la derrota oficialista i la resurrecció de l'oposició, sinó que també la dimissió del primer ministre Lai Ching-te. Aquest escenari augura que es puga donar una millora en les relacions amb la Xina.

La renúncia de Lai Ching-te encara no l'ha acceptada la líder del Partit Democrata Progressista (PDP), Tsai Ing-wen, que ha acusat la Xina d’haver interferit en les eleccions. Els resultats obtinguts són un dur colp per al partit progressista i especialment per a la seua líder, que pot veure perillar la reelecció al 2020 com a presidenta del país.

Les eleccions locals a Taiwan han dut una particularitat, ja que una parella de lesbianes ha estat triada per a governar com regidores el mateix dia en què la ciutadania ha rebutjat el matrimoni igualitari en un referèndum.

També et pot interessar

stats