Dues filòlogues hispàniques de l’Afganistan supliquen asil a Espanya

Helai Farahmand i Rogan Saghari han sigut entrevistades per mitjans espanyols, la qual cosa ha fet que reben amenaces dels talibans 

Com a estudiants de Filologia Hispànica, han posat veu a les dones afganeses en molts mitjans espanyols

Helai Farahmand i Rogan Saghari són dues dones afganeses que malviuen a la ciutat de Rawalpindi (Pakistan) des que la nit de Nadal s'atreviren a travessar la frontera i deixar arrere el règim talibà que les oprimeix. 

Comparteixen una habitació amb quatre compatriotes més i ara, amb el visat caducat, les poden tornar al seu país d’origen en qualsevol moment. Helai i Rogan s’han graduat en Filologia Hispànica i han posat veu a les dones afganeses en molts mitjans espanyols, per la qual cosa han rebut amenaces dels talibans: "Si tornem a l'Afganistan ens maten; si ens quedem a Pakistan... no ens deixen".

És per això que demanen al govern espanyol asil polític, com han fet altres estats com el francés amb estudiants de les seues llengües oficials. Es neguen a perdre l'esperança, però la veritat és que el món els ha girades l'esquena i supliquen ajuda.

El Ministeri d'Afers Estrangers ha assegurat en À Punt que l'ambaixada al Pakistan treballa per a resoldre totes les sol·licituds i portar més refugiats a Espanya pròximament.

També et pot interessar

stats