Diversos ferits en els disturbis durant la Festa del Sacrifici a Jerusalem

L'oració ha acabat amb enfrontaments greus entre palestins i israelians.

VÍDEO | Diversos ferits en els disturbis durant la Festa del Sacrifici a Jerusalem

Aquest diumenge se celebra  la Festa del Sacrifici, la qual coincideix amb la fi del pelegrinatge a la Meca. L'ambient de celebració s'ha trencat a Jerusalem, on l'oració ha finalitzat amb enfrontaments greus entre palestins i israelians, que han tingut com a conseqüència almenys 18 persones ferides.

A l'exterior de la mesquita d'Al-Aqsa, milers de palestins s'havien aplegat per a l'oració i en acabar s'han originat els enfrontaments amb la policia israeliana, que ha utilitzat gasos per a dispersar la gent. Aquest és un lloc sensible en el conflicte, ja que està en una part de Jerusalem que va ser ocupada per Israel, després que vencera en la guerra de 1967 i se l'annexionara sense el reconeixement internacional.

A Espanya, milers de famílies musulmanes també celebren la festivitat. Durant aquests dies, cada musulmà o família musulmana ha de sacrificar un corder gran i després dividir-lo en tres parts: una per a la pròpia família, una altra per als afins i la tercera per a persones necessitades. A més, igual com en anys anteriors, continuen les campanyes per a donar el sacrifici de l'animal, a través d'ONG, a persones necessitades, com ara refugiats o desplaçats. 

Una vegada en la vida

Uns dos milions i mig de musulmans de tot el món, entre ells 1.800 de l'Estat espanyol, ja han arribat a l'Aràbia Saudita per a complir amb el pelegrinatge anual a la Meca, entre mesures de seguretat i sota una tempesta estival.

És un dels cinc pilars que qualsevol persona musulmana que s'ho puga permetre ha de fer com a mínim una vegada en la vida, juntament amb la professió de fe, l'almoina, l'oració i el dejú del Ramadà. Els pelegrins, vestits amb robes senzilles de color blanc sense costures, han fet el dissabte el ritual wuquf (estar drets), que consisteix a reflexionar i fer súpliques a Déu, des de la matinada fins a la posta del sol, a la muntanya on la tradició musulmana relata que el profeta Mahoma va fer l'últim sermó, fa catorze segles.

També et pot interessar

stats