Disney concretarà l'acomiadament de 7.000 persones durant el 2023

La companyia d’entreteniment vol retallar els costos anuals en 5.000 milions d’euros per les pèrdues en els seus serveis de reproducció en línia

Imatge del logo de The Walt Disney Company
Imatge del logotip de The Walt Disney Company / Budrul Chukrut / Zuma Press / Contactophoto

La companyia estatunidenca The Walt Disney Company ha iniciat aquest dilluns una segona ronda d’acomiadaments, que preveu l’eixida de 7.000 treballadors durant el 2023. Aquesta reestructuració de llocs de treball suposa perdre el 3,6% de la plantilla.

D’aquesta manera, una vegada es complete aquesta ronda, el total d'acomiadaments ascendirà als 4.000. Els detalls d'aquest tram de retallades van transcendir la setmana passada, quan es va saber que la companyia suprimiria al voltant del 15% del personal en la seua divisió d'entreteniment, i que alguns treballadors afectats serien notificats a partir d'aquest dilluns.

Treballadors de televisió, cinema, parcs temàtics, així com de llocs corporatius seran acomiadats en totes les regions on opera Disney.

Aquestes mesures responen a les pèrdues registrades per la companyia en els seus serveis de reproducció en línia, que es van duplicar en 2022 respecte a 2021, amb una suma que ascendeix a 1.050 milions de dòlars. L'alentiment del creixement d'abonats i l'augment de la competència pels espectadors han provocat aquesta decisió per part de la companyia.

Disney no és l'única empresa tecnològica que ha anunciat rondes d'acomiadaments. També altres, com ara Facebook, Twitter, Google o Pinterest han fet anuncis semblants al llarg dels darrers mesos.

També et pot interessar

stats