El director de Pfizer afirma que la covid-19 "continuarà circulant durant molts anys"

Albert Bourla preveu que l'onada actual hauria de ser l'última que haja de donar lloc a restriccions

El director general de Pfizer, Albert Bourla, en una imatge d'arxiu
El director general de Pfizer, Albert Bourla, en una imatge d'arxiu / John Thys (Reuters)

El coronavirus continuarà circulant durant molts anys. Així ho preveu el director general de Pfizer, Albert Bourla, segons ha destacat aquest dilluns a la cadena de televisió francesa BFM TV. No obstant això, afirma que l'onada actual hauria de ser l'última que haja de donar lloc a restriccions.

Durant la seua intervenció, el director de Pfizer ha dit que és important tindre tres dosis per a tindre una vacunació completa i després una dosi a l'any, excepte en immunodeprimits, que es podrien vacunar cada trimestre.

Bourla ha destacat també l'avanç que suposarà en el tractament de la covid-19 la pastilla Paxlovid, desenvolupada per Pfizer.

Tant els Estats Units com Europa han autoritzat ja l'antiviral Paxlovid, les píndoles per a pal·liar els efectes del coronavirus. És un medicament que es receptarà en pacients de risc quan manifesten els primers símptomes. Segons les dades que ha facilitat la companyia, el risc de ser hospitalitzat, si hem pres aquestes píndoles, baixa un 90%.

La farmacèutica té la intenció d'invertir 520 milions d'euros durant cinc anys a França per a donar suport a la producció i investigació de tractaments per a la covid-19, segons ha destacat Bourla.

També et pot interessar

stats