Dimiteix el cap de policia de Rochester després de les protestes per la mort d'un home negre

Daniel Prude, de 41 anys, va perdre la vida per asfíxia després que les autoritats l'immobilitzaren i l'encaputxaren durant un episodi psicòtic.

El cap de la Policia de Rochester, La'Ron Singletary en una imatge d'arxiu
El cap de la Policia de Rochester, La'Ron Singletary en una imatge d'arxiu / Brendan McDermid (Reuters)

El cap de la policia de Rochester (Nova York) La'Ron Singletary, i el seu segon al comandament, Joseph Morabito, han cessat després de dies de protestes als carrers i acusacions d'haver ocultat durant mesos la mort per asfíxia d'un home negre desarmat. No obstant això, la renúncia no evitarà que tots dos es jubilen amb beneficis per haver servit més de vint anys al cos.

La mort de Daniel Prude, de 41 anys, va tindre lloc al març però va romandre oculta a la premsa fins al setembre, quan els advocats de la família van fer públic el vídeo de la seua detenció. En les imatges es veu com Prude, que patia algun tipus d'episodi psicòtic i estava seminú, és emmanillat i encaputxat perquè deixe d'escopir als agents i poc després sucumbeix sufocat. En els dies posteriors els forenses determinaren l'homicidi per asfíxia.

El vídeo va generar una onada de protestes a la ciutat i ha convertit el cas de Prude en una causa més del moviment Black Lives Matter, que denuncia des de maig la brutalitat i impunitat policial, després de la mort de l'afroamericà George Floyd a Minneapolis (Minnesota) en circumstàncies similars.

L'alcaldessa de Rochester, Lovely Warren, va avançar la setmana passada la suspensió de set policies involucrats en la mort de Prude, un anunci que no va calmar les protestes. Warren, però, s'ha mostrat sorpresa per la dimissió del cap de policia, la gestió del qual defén. Assegura que no va encobrir la mort i destaca que va fer una gran faena per a canviar la cultura del cos de Policia

La fiscal general de Nova York, Letitia James, ha anunciat aquesta setmana la formació d'un gran jurat per a investigar la mort de Prude.

També et pot interessar

stats