Detingut un diputat conservador britànic per una presumpta violació

L’home, d’uns cinquanta anys, roman sota custòdia mentre continua la investigació

Imatge d'arxiu de la Cambra dels Comuns de Regne Unit
Imatge d'arxiu de la Cambra dels Comuns de Regne Unit / Jessica Tayler / Reuters
17 de maig 2022 - 21:04

Un diputat del Partit Conservador britànic, la identitat del qual no s'ha revelat, ha sigut detingut per delictes de violació, agressió sexual i abús de posició de poder, comesos presumptament entre els anys 2002 i 2009.

La Policia Metropolitana de Londres ha confirmat en un comunicat remés als mitjans l'arrest d'un home d'uns cinquanta anys, que roman sota custòdia mentre prossegueix la investigació. Les forces de seguretat han detallat que van rebre el gener del 2020 les primeres informacions sobre els suposats delictes sexuals.

El responsable de la disciplina parlamentària dels conservadors, Chris Heaton-Harris, ha demanat a aquest diputat que no torne al Parlament mentre continuen en marxa les perquisicions. L'oficina dels tories al Parlament britànic també ha assegurat que no farà més comentaris fins que no concloga la investigació.

El mes passat, el també conservador Imran Ahmad Khan, de quaranta-huit anys, va dimitir després de ser declarat culpable d'agredir sexualment el 2008 un menor que aleshores tenia quinze anys. Un altre diputat conservador, Neil Parish, va dimitir el passat 30 d'abril després de revelar-se que va mirar pornografia al mòbil mentre participava en les sessions de la Cambra dels Comuns.

També et pot interessar

stats