Drogues al Parlament britànic: troben restes de cocaïna en onze dels dotze lavabos

La revelació arriba just abans que el govern de Boris Johnson anuncie un pla per a lluitar contra el consum de drogues il·legals entre la població

El Parlament britànic, en una imatge d'arxiu
Seu del Parlament britànic, en una imatge d'arxiu / Efe

El Parlament britànic s'ha convertit en l'epicentre d'un escàndol polític al Regne Unit després que s'hagen trobat restes de cocaïna als lavabos, segons revela el diari The Sunday Times. Ha sigut el president de la Cambra dels Comuns, Lindsay Hoyle, qui ha informat sobre la troballa i ha donat part a les autoritats perquè ho investiguen. Les revelacions han alçat la polèmica perquè arriben just abans que el govern liderat per Boris Johnson anuncie aquesta setmana un pla per a lluitar contra el consum de drogues il·legals entre la població.

Hoyle ha declarat que espera que s'aplique la llei de manera "completa i efectiva", després que el dominical britànic haja tret els fets a la llum. Concretament, onze dels dotze banys sotmesos a prova en el palau de Westminster, seu del Parlament, han donat positiu per restes de droga.

"Les informacions sobre consum il·lícit de drogues al Parlament (...) són profundament preocupants i les elevaré amb urgència a la Policia Metropolitana aquesta setmana", ha declarat el president de la cambra baixa a la BBC. Hoyle ha apuntat que contempla la possibilitat d'utilitzar gossos ensinistrats per a detectar substàncies il·legals dins del Parlament.

Els llocs on s'han trobat rastres de cocaïna estan repartits per tot l'edifici, i inclouen els banys mixtos en una de les zones de premsa, així com lavabos d'homes i dones pròxims al despatx del primer ministre, Boris Johnson, i el seient del president dels Comuns.

The Sunday Times assegura que "moltes fonts han descrit un consum ocasional de cocaïna per part d'un grup de diputats", i indica que dos "venedors" de droga van ser arrestats i tretze persones més detingudes per possessió de substàncies il·lícites "dins o al voltant del recinte parlamentari" en l'últim any.

"Desenes de diputats, lords, consellers, investigadors i empleats han compartit les seues històries sobre abús de drogues en els corredors del poder del Regne Unit sota condició d'anonimat", descriu el periòdic.

"Hi ha una cultura de la cocaïna al Parlament", afirma un "veterà de Westminster", que assegura que "alguns són noms familiars de la casa, uns altres són joves i ambiciosos diputats i funcionaris".

També et pot interessar

stats