Detingut a Austràlia el número tres del Vaticà després de ser condemnat per pederàstia

Al desembre un jurat el va declarar per unanimitat culpable d'abusar de dos menors en els anys 90.

El cardenal australià George Pell arriba al tribunal de Melbourne
El cardenal australià George Pell arriba al tribunal de Melbourne / Reuters

Un tribunal de Melbourne ha ordenat la detenció del cardenal australià George Pell, el número tres i exresponsable de finances del Vaticà, després que un jurat l'haja declarat per unanimitat culpable de pederàstia. 

El tribunal anunciarà el 13 de març la condemna que imposarà al prelat, que té 77 anys.  Pell s'enfronta a un màxim de 50 anys de presó per cinc càrrecs d'agressió sexual contra dos xiquets del cor de la catedral de Sant Patrici de Melbourne, en 1996 i 1997. La família d'una de les víctimes atribueix l'addicció a l'heroïna que va acabar amb la seua vida a les secueles de les agressions.

El jurat va prendre la decisió l’11 de desembre, però per orde judicial no es va poder divulgar fins ahir dimarts. La defensa havia aconseguit posposar la detenció dos mesos fins que Pell superara una operació de genolls.

Durant la vista, l'advocat del cardenal, Robert Richter, va presentar deu referències de personalitats australianes que parlen a favor de Pell per a minimitzar la condemna, entre les quals hi havia la de l'ex-primer ministre conservador, John Howard.

Diumenge passat, el Vaticà va destituir de les seues funcions Pell, el major càrrec de l'Església Catòlica que rep una condemna per pederàstia. 

També et pot interessar