Detenen l'expresident brasiler Michel Temer en un cas vinculat a l'escàndol Lava Jato

La major operació contra la corrupció del país va destapar una trama de desviaments de la petroliera estatal Petrobras.

Reuters
Reuters

La Policia Federal brasilera ha arrestat l'expresident Michel Temer (2016-2018) en un cas vinculat a la Lava Jato, coneguda com la major operació contra la corrupció en la història del Brasil i que va destapar un gegantesc escàndol de desviaments de la petroliera estatal Petrobras. També han detingut l'exministre Wellington Moreira Franco, un important col·laborador de Temer. 

L’exmandatari s'ha convertit en el segon cap d'estat a ser detingut al Brasil per casos vinculats a la Lava Jato, ja que Luiz Inácio Lula da Silva compleix des d'abril de l'any passat dues condemnades de dotze anys de presó per corrupció i blanqueig de diners.

Temer, que va assumir la prefectura de l'Estat en 2016 després que el Congrés destituïra Dilma Rousseff per irregularitats en la presentació dels comptes públics, serà traslladat des de Sao Paulo, on resideix, a Rio de Janeiro per a retre comptes davant el jutge que va ordenar la seua detenció preventiva.

Peça separada de l’operació Lava Jato

La detenció ha sigut ordenada en el marc d'una investigació oberta per a verificar suposades irregularitats en contractes signats per empreses ja condemnades per la Lava Jato i Eletronuclear, l'empresa estatal que opera les plantes nuclears del país.

Segons la denúncia, les empreses que es van adjudicar els contractes amb Eletronuclear van pagar suborns per a afavorir dirigents del Moviment Democràtic Brasiler (MDB), la formació liderada per Temer i els dirigents de la qual van controlar per molts anys totes les estatals del sector elèctric del país. Els contractes sospitosos van ser signats en 2016 quan Temer ja presidia el Brasil.

També et pot interessar

stats