Detenen 31 supremacistes blancs per planificar disturbis en un Orgull LGTBIQ a Idaho

La policia ha trobat una granada de fum, escuts i un pla d’operacions. Es pensa que volien atacar els participants en la marxa

Part dels detinguts, uniformats i amb eslògans de l'extrema dreta dels Estats Units com "Reclama Amèrica" i "Conqueridors, no lladres"
Part dels detinguts, uniformats i amb eslògans de l'extrema dreta dels Estats Units com "Reclama Amèrica" i "Conqueridors, no lladres" / North Country Off Grid (YouTube/Reuters)

31 membres del Front Patriota, un grup supremacista blanc dels Estats Units, han sigut detinguts aquest dissabte a Coeur d’Alene, Idaho. Els homes haurien planificat disturbis en la celebració d’una marxa organitzada per l’Aliança de l’Orgull LGTBIQ del Nord d’Idaho, segons han informat les autoritats. 

El cap de policia de la ciutat de Coeur d’Alene, Lee White, ha comunicat que a la trentena de supremacistes blancs se’ls acusa de conspirar per a provocar disturbis, però que podrien haver comés més delictes. 

L’avís el va donar una persona que va veure un grup d’homes amb màscares blanques, pantalons caquis, samarretes blaves, gorres i escuts entrar dins d’una furgoneta de mudances, “pareixia un xicotet exèrcit”. 

Els agents han trobat una granada de fum i un pla d’operacions dins del vehicle, a banda d’escuts i canyelleres. Es pensa que volien atacar els participants en la marxa. Els homes es van desplaçar des de com a mínim onze estats, segons fonts policials.

El Front Patriota es va formar el 2017, després de la marxa supremacista blanca “Unificar la dreta” en Charlottesville (Virgínia), durant la qual la contramanifestant Heather Danielle Heyer va ser assassinada atropellada. 

Entre els missatges de les samarretes dels supremacistes es pot llegir “Reclama Amèrica” i “Conqueridors, no lladres”, eslògans de l’extrema dreta dels Estats Units que fan referència a una visió del país per a la gent blanca i al genocidi dels pobles natius. 

També et pot interessar

stats