Detecten Covid-19 en un gat domèstic a Seül

La capital sud-coreana començà la setmana passada un sistema de cribratge de mascotes.

Un gat domèstic a Seül
Un gat domèstic a Seül

L'Ajuntament de Seül va informar ahir que ha detectat la presència de Covid-19 en un gat domèstic, el primer positiu d'aquest tipus des que la capital sud-coreana va iniciar la setmana passada un sistema pioner de cribratge de mascotes.

El gat que ha resultat positiu en la prova té entre 4 i 5 anys i viu amb una família en la qual tots els membres estan contagiats i li han transmés el virus. El passat 10 de febrer va ser quan es va detectar el primer positiu en un membre de la família , segons un comunicat remés pel govern de la ciutat.

Després de conéixer-se els primers positius en la família, el gat va començar a vomitar i a mostrar-se cansat, per la qual cosa se li van prendre mostres per via nasofaríngia i rectal que van donar positiu en sotmetre'ls a PCR.

El felí es troba actualment en quarantena de 14 dies en un centre d'acolliment d'animals municipal perquè tots els membres de la família estan en centres mèdics (Corea del Sud hospitalitza la majoria de casos positius).

En tot cas, el protocol establit per Seül, primera ciutat del món que estableix un sistema de testatge de mascotes, no obliga que els animals que donen positiu siguen enviats a centres específics.

Com que encara no s'ha demostrat que els animals puguen contagiar els humans, Seül permet conservar aquells que hagen donat positiu a la casa pròpia o d'un cuidador designat amb la condició que no estiguen en contacte directe amb altres animals o persones.

Des que va inaugurar el seu sistema per a testar mascotes el passat 10 de febrer, Seül ha sotmés a les proves per a detectar el coronavirus tres gossos i l'esmentat gat. Només les mascotes que mostren símptomes o hagen estat en contacte amb humans infectats poden sotmetre's al sistema de testatge municipal.

Encara que de manera molt aïllada, mamífers de diferents espècies han resultat contagiats de la Covid-19 per humans en diferents llocs del món, des de gossos fins a visons i fins i tot lleons o goril·les.

També et pot interessar

stats