Destituït el ministre de Defensa d'Ucraïna, esguitat per sospites de corrupció

Rustem Umerov substituirà Oleksí Réznikov, que estava 550 dies en la primera línia de defensa d'Ucraïna contra la invasió russa

L'exministre de Defensa d'Ucraïna Rustem Umerov en una imatge d'arxiu
L'exministre de Defensa d'Ucraïna Oleksí Réznikov en una imatge d'arxiu / Gleb Garanich (Reuters)

El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha destituït el ministre de Defensa, Oleksí Réznikov, després de 550 dies liderant la resistència contra les tropes russes. Zelenski, que ha fet l'anunci en la seua compareixença diària en la televisió, ha justificat la decisió en la necessitat d'un "canvi d'enfocament".

Réznikov està esguitat per sospites de corrupció relacionades amb l'adquisició de l'armament a través dels països aliats, negociacions que liderava. La cartera de de Defensa l'assumirà ara l'exdiputat Rustem Umerov, que ha destacat precissament pels esforços contra la corrupció i en negociacions rellevants durant la guerra.

Pluja de drons kamikaze

El canvi en el govern ucraïnés ha coincidit amb un atac de l'exèrcit rus amb drons kamikaze contra infraestructures agrícoles d'Odessa, on estan els principals ports fluvials i marítims des dels quals Ucraïna exporta cereals i altres productes. L'administració militar de la regió assegura haver derrocat dèsset aparells, si bé ha confirmat que algunes de les naus han aconseguit impactar en els objectius. 

Per la seua banda, Rússia ha informat de la destrucció de drons ucraïnesos sobre el mar Negre, a la frontera entre l'annexionada Crimea i la russa Kursk, així com quatre llanxes ràpides de desembarcament d'Ucraïna, suposadament fabricades als Estats Units, també en la costa de Crimea. 

També et pot interessar

stats