La Guàrdia Costanera apunta que els cinc ocupants del Titan van morir a causa d'una "implosió catastròfica" del submarí

Hores abans, la Guàrdia Costanera dels Estats Units havia anunciat que havien trobat restes materials prop de la zona on està el Titanic

Titan morts

El contraalmirall John Mauger, de la Guàrdia Costanera, ha detallat aquest dijous que els ocupants del submarí Titan han mort i que procedien a informar les famílies dels cinc tripulants, a les quals ha donat el condol. Un vehicle dirigit per control remot (ROV) ha trobat les restes del batiscaf i després experts han determinat que "són consistents amb una implosió catastròfica", és a dir, un trencament i afonament provocats per la major pressió de l'exterior.

Segons ha precisat l'expert submarí Paul Hanken, s'han trobat "cinc peces principals" que s'han identificat com a restes del batiscaf. Primerament han trobat el con del nas, que estava fora de la sala de pressió, i més tard la campana de la part davantera de la sala de pressió. "Aquest ha sigut el primer indici que el Titan va patir un succés catastròfic", ha precisat. Aquestes restes són les que la Guàrdia Costanera, a mitjan vesprada, havia informat què havia trobat prop de les restes on està el Titanic.

Minuts abans, l'empresa propietària del submergible que va desaparéixer fa quatre dies, OceanGate, havia informat que donava per morts els tripulants i el cofundador de la companyia també havia apuntat a una implosió espontània com a causa del fatal desenllaç. Ara la seguretat del submergible està en el punt de mira.

També et pot interessar

stats