Descartat l'atac terrorista en l'atropellament amb cinc morts i 48 ferits de Wisconsin

Segons la Policia, el detingut fugia d'una baralla quan va envestir una desfilada nadalenca

A l'esquerra, els primers moments de l'atropellament gravats per un veí, i a la dreta, del detingut, Darren Brooks
A l'esquerra, els primers moments de l'atropellament gravats per un veí, i a la dreta, el detingut, Darren Brooks / Jordan Woynilko / Oficina del Sherif del Comtat de Milwaukee

L'atropellament massiu que aquest diumenge va matar cinc persones i en va ferir 48 a Waukesha, una localitat de Wisconsin (Estats Units) no ha sigut un atac terrorista, sinó que l'ha causat un home que fugia d'un "altercat domèstic"—segons la Policia— o d'una "baralla amb navalles" —segons The Washington Post—. "No existeix cap prova que aquest siga un incident terrorista", ha anunciat el cap del Departament de Policia de la ciutat, Donen Thompson, a l'inici d'una roda de premsa per a deixar clar que la hipòtesi d'un atemptat a sòl estatunidenc està completament descartada.

El sospitós ha sigut identificat per les autoritats com Darren Brooks, un home de 39 anys de Milwaukee, que va ser interceptat pocs metres després de la desfilada nadalenca que va envestir amb el seu tot terreny roig. Segons el cap de Policia, un dels agents va intentar neutralitzar-lo obrint foc, però va deixar de disparar pel risc de causar víctimes entre la multitud.

L'acció de Brooks ha matat quatre dones i un home, d'entre els 52 i els 81 anys, entre les quals hi ha membres de les Milwaukee Dancing Grannies (les Àvies Ballarines de Milwaukee), segons ha confirmat en Facebook l'associació, molt coneguda a l'Estat. La xifra de víctimes podria augmentar en les pròximes hores perquè entre les 45 persones ferides, 18 d'elles menors, hi ha algunes en estat crític.

Les autoritats presentaran almenys cinc càrrecs d'homicidi intencionat en primer grau contra el detingut, que s'arrisca a passar la resta de la seua vida A la presó, ja que a Wisconsin aquest tipus de delicte està penat amb cadena perpètua.

També et pot interessar

stats