Atropellament massiu en una desfilada a Wisconsin amb almenys cinc persones mortes i més de 40 ferides

La policia de Waukesha informa que hi ha un detingut i investiga les motivacions de l'incident, ja que encara es desconeix si està relacionat amb el terrorisme

Moment en què un vehicle tot terreny envesteix la cercavila de Nadal a la ciutat de Waukesha
Moment en què un vehicle tot terreny envesteix la cercavila de Nadal a la ciutat de Waukesha / Reuters

Almenys cinc persones han mort i més de 40 han resultat ferides aquest diumenge en un atropellament massiu ocorregut a la ciutat estatunidenca de Waukesha, a l'estat de Wisconsin, durant una desfilada de Nadal. Les autoritats locals han confirmat el sinistre, que ha tingut lloc quan un vehicle, model SUV, va travessar la cercavila i va envestir les persones que hi prenien part. Entre altres, hi havia un grup de joves ballarins que agitaven pompons.

"En aquest moment, podem confirmar que cinc persones han mort i més de quaranta estan ferides", ha publicat el Departament de Policia de Waukesha en un missatge difós en les xarxes socials, tot i que ha advertit que les dades no són definitives: "Aquestes xifres poden canviar a mesura que arrepleguem informació addicional. Molta gent ha anat pel seu compte als hospitals de la zona".

El cap de la policia de Waukesha, Dan Thompson, ha confirmat que hi ha un sospitós detingut i que s'ha recuperat el vehicle responsable de l'atropellament. Segons ha explicat, no se sap encara si l'incident està relacionat amb el terrorisme, però ja no s'han detectat més amenaces contra la població i per això s'ha alçat l'orde de refugi que s'havia donat als vora 72.000 residents de la ciutat. Els testimonis han descrit el conductor com un home, dada que no ha sigut confirmada per la policia.

Els fets han tingut lloc vora les 16:40 hora local, quan diversos grups de ball, bandes d'escoles de secundària i polítics desfilaven per Main Street, el carrer principal de la ciutat. L'acte s'havia suspés en edicions anteriors a causa de la pandèmia. Alguns vídeos que s'han difós per Internet mostren el moment de l'atropellament, en què un tot terreny roig bota les tanques de seguretat, es llança a gran velocitat contra la cercavila i envesteix més d'una dotzena de participants. Thompson ha apuntat que un agent va disparar contra el cotxe i que cap persona del públic va resultar ferida.

Un funcionari de la Casa Blanca ha assenyalat que s'ha informat del succés al president dels Estats Units, Joe Biden. "La Casa Blanca està supervisant de prop la situació a Waukesha i el nostre cor està amb tots els que s'han vist afectats per aquest terrible incident. Ens hem posat en contacte amb els funcionaris estatals i locals per a oferir qualsevol suport i assistència segons siga necessari", ha dit.

"Hui la nostra comunitat s'ha enfrontat a l'horror i la tragèdia en el que hauria d'haver sigut una celebració comunitària", ha declarat l'alcalde de Waukesha, Shawn Reilly, que ha dit haver vist xiquets somrients i pares feliços quan marxava dins de la ruta de la desfilada abans de l'incident. "M'entristeix profundament saber que tantes persones de la nostra ciutat van acudir a una desfilada i van acabar amb ferides i dolor", ha precisat.

Els hospitals de la zona han confirmat haver tractat desenes de pacients, inclosos molts xiquets. Aquest dilluns les escoles estaran tancades i hi haurà assessors disponibles per a l'alumnat que puga necessitar serveis de suport, ha manifestat el superintendent d'escoles del districte.

També et pot interessar

stats