Desapareix un submarí per a turistes que explorava les restes del Titanic

La Guàrdia Costanera confirma l’inici d’un operatiu i desconeix si hi havia passatgers a bord 

Reconstrucció del Titanic en tres dimensions
Reconstrucció del Titanic en tres dimensions / Atlantic Productions / Magellan

Ha desaparegut un submarí que transporta turistes per a veure les restes del Titanic, i ha desencadenat una operació de rescat, tal com ha avançat aquest dilluns la Guàrdia Costanera de Boston (Massachusetts, Estats Units) a la cadena britànica BBC i a la nord-americana CBS. Ara per ara, no se sap si hi havia passatgers en el submarí i, en cas d'haver-n'hi, quants n'hi havia.

Certes companyies organitzen viatges de diversos dies per a veure les restes del Titanic, el transatlàntic britànic que es va afonar el 1912 en aigües de l'oceà Atlàntic, a uns 3.800 metres de profunditat i a uns 640 quilòmetres de l'illa canadenca de Terranova.

OceanGate Expeditions, companyia que organitza aquest tipus d'expedicions, va anunciar fa poc en el seu web i xarxes socials que "estava en marxa" una expedició per a anar a veure les restes del Titanic. El 14 de juny, la companyia va dir en Twitter que estava usant l'empresa de comunicacions Starlink per a mantindre oberta la línia de comunicació amb l'expedició que es dirigia al Titanic. En el lloc web de la companyia, s'anuncien viatges de set dies per a veure les restes del Titanic i s'especifica que el preu són uns 250.000 dòlars.

També et pot interessar

stats