Denuncien tres joves per gravar les seues inicials i danyar les parets del Colosseu romà

Poden ser condemnats a una pena de diversos dies de presó i a una multa de fins a 15.000 euros

Una jove suïssa mentre gravava les seues inicials en un mur del Colosseu / Efe

Un jove alemany és el tercer cas denunciat per danyar el Colosseu de Roma, poques setmanes després dels d’una xica suïssa i d’un xic del Regne Unit, que van ser gravats mentre escrivien les seues inicials en una de les parets de l'amfiteatre romà. L’estudiant alemany de 17 anys, que estava amb altres companys, ha sigut denunciat pels vigilants del Parc Arqueològic del Colosseu als Carabinieri per danys al famós amfiteatre. El jove havia sigut sorprés i detingut mentre ratllava una paret de la planta baixa del monument, i contribuïa al deteriorament del mur.

Aquest nou cas ha eixit a la llum poques hores després que es fera públic que una jove suïssa, també de 17 anys, havia sigut gravada mentre escrivia la inicial del seu nom en una de les parets, com ja va succeir fa unes setmanes amb un turista procedent del Regne Unit.

Després de ser denunciada pot ser condemnada a una pena de diversos dies de presó i a una multa de fins a 15.000 euros. L'escena va ser filmada per David Battaglino, un guia turístic italià, que estava amb un grup d'estrangers visitant l'amfiteatre quan un d'ells se'n va adonar. Després de gravar la turista, Battaglino va seguir a la xica, de vacances amb la família, per a denunciar-la al personal de seguretat de l'amfiteatre i entregar als empleats una còpia del vídeo, que després va ser visionat per la policia.

Fa algunes setmanes va circular a tot el món el vídeo d'Ivan Dimitrov, de 27 anys, que viu en Bristol (Regne Unit) amb la seua parella, Hayley Bracey, i que va escriure el nom de tots dos també en les parets del Colosseu. Després de ser localitzat, el turista va escriure una carta de disculpes enviada a la Fiscalia de Roma, a l'alcalde, Roberto Gualtieri, i a l'ajuntament de la capital italiana en la qual assegurava que desconeixia l'antiguitat del monument.

Els dos estaven visitant la capital italiana durant un viatge de tres setmanes per Europa i durant la visita al Colosseu, l'home va escriure la frase "Ivan+Hayley 23" en una paret, com es veu en un vídeo penjat per un altre turista en una plataforma i que es va fer viral.

També et pot interessar

stats