Defensors dels animals indignats amb la mesura presa pel govern xinés

Es tornarà a permetre utilitzar els ossos de tigre i la banya de rinoceront.

Fotografia d'arxiu d'uns rinoceronts | Efe
Fotografia d'arxiu d'uns rinoceronts | Efe

El govern xinés vol tornar a permetre la utilització dels ossos de tigre i la banya de rinoceront per a temes científics i mèdics. En cas de tirar avant aquesta mesura, s'acabaria amb 25 anys de prohibició. Una qüestió que no ha tardat a rebre crítiques per part d'organitzacions ecologistes i de defensa dels animals.

''Es tracta d'un ajust que té en compte diferents aspectes que no s'havien tingut en compte abans, però posarem la protecció d'aquests animals en primer lloc'', ha senyalat Lu Kang, el portaveu de la cancelleria xinesa. En canvi, organitzacions animalistes com World Wildlife Fund (WWF), demanen que es mantinga la prohibició perquè aquesta decisió tindrà efectes devastadors ja que afecta dues espècies en perill d'extinció. El nou reglament només permetrà l'obtenció de la banya del rinoceront o dels ossos de tigre quan els primers foren criats en captivitat i, en el cas dels tigres, quan moren de manera natural.

Aquests productes estan molt presents en la medicina tradicional xinesa, per aquesta raó, encara que es prohibiren l'any 1993, aquests productes s'han continuat venent en el mercat negre ja que no ha parat la cacera il·legal d'aquestes espècies. Per tant, aquest dos productes es podran utilitzar en circumstàncies especials i amb un permís específic.

També et pot interessar

stats