Declaren l'emergència pels incendis en una ciutat del sud del Canadà de més de 140.000 habitants

Les condicions meteorològiques, marcades per les altes temperatures i els forts vents, anticipen "les 48 hores més complicades de l'estiu amb relació als focs", segons la cadena BBC

Imatges gravades de l'incendi a la ciutat de Kelowna, al sud-est del Canadà / Reuters

Les autoritats canadenques han declarat l'estat d'emergència a la ciutat de Kelowna, situada en la zona sud-est del Canadà i on viuen més de 140.000 persones, davant l'incessant avanç d'un incendi forestal, mentre més al nord, a Yellowknife, prossegueixen contrarellotge els treballs d'evacuació també pel foc.

En el cas del foc que aguaita a Kelowna, a la Columbia Britànica, el seu avanç ràpid ja ha obligat a ordenar l'evacuació de 2.500 persones i a posar sota avís uns 5.500 habitatges. Una autopista ha sigut tancada al trànsit i les autoritats es temen que puga empitjorar la situació en les pròximes hores.

Un responsable de l'oficina d'incendis forestals a la regió, Cliff Chapman, ha advertit que les condicions meteorològiques, marcades per les altes temperatures i els forts vents, anticipen "les 48 hores més complicades de l'estiu amb relació als focs", segons la cadena BBC.

El Canadà segueix de prop la situació als territoris del nord-oest, després que les autoritats recomanaren l'evacuació completa de la capital regional, Yellowknife, amb més de 20.000 habitants. Les autoritats han donat a la població com a termini fins a aquest divendres a la nit, encara que han demanat que no esperen a l'últim moment.

De fet, han organitzat vols per a totes aquelles persones que no poden eixir per carretera. El dijous, unes 1.500 persones han eixit gràcies a aquests vols oficials, mentre que per a aquest divendres s'havien previst unes 1.800 places, amb la mirada posada per exemple en persones que requereixen un tractament mèdic especial o reclusos i treballadors d'una presó.

El país nord-americà fa setmanes que viu una de les pitjors onades d'incendis, amb més de 5.500 focs registrats des de començament d'any. Les autoritats estimen en més de 13 milions el nombre d'hectàrees calcinades fins ara, una dada sense precedents històrics.

També et pot interessar

stats