Un sisme de magnitud 7,2 sacseja el nord-est del Japó

El terratrémol, que ha tingut l’epicentre a la mar, a 60 quilòmetres de profunditat, no causa danys en les centrals nuclears de Fukushima.

Una dona davant el memorial de les víctimes del terratrèmol de 2011, que també es va registrar en una de les regions sacsejades aquest dissabte.
Una dona davant el memorial de les víctimes del terratrémol de 2011, que també es va registrar en una de les regions sacsejades aquest dissabte. / Issei Kato (Reuters)

Un terratrémol de magnitud 7,2 en l'escala de Ritcher ha sacsejat el nord-est del Japó aquest dissabte. Tot i que inicialment les autoritats del país han declarat l'alerta de tsunami en la prefectura de Miyagi, han sigut desactivades apenes una hora després, com ha informat la televisió japonesa NHK. 

 

El sisme s’ha produït a les 18:09 h, hora local, d’aquest dissabte (09:09 GMT) i ha tingut l’epicentre a la mar, davant de la costa de Miyagi i a uns 60 quilòmetres de profunditat, segons ha informat l'agència meteorològica del Japó. 

 

En la prefectura de Fukushima, on es troba l'accidentada central nuclear de Fukushima Daiichi, també s’ha registrat el nivell 5, d’un màxim de 7, en l’escala de terratrémols japonesa. Després d’analitzar si el sisme havia causat cap dany en les instal·lacions, s’ha determinat que no han resultat afectades. 

Tampoc ha patit danys la planta de Fukushima Daiini, que està inoperativa des del desastre nuclear causat pel terratrémol i el tsunami de març de 2011, així com en altres centrals atòmiques de les regions afectades.

També et pot interessar

stats