Crisi en el govern francés: acusen un nou ministre de violar dues dones

Damien Abad, que té la cartera de les Persones Discapacitades, ha argumentat que la seua diversitat funcional li impedeix exercir aquests actes

El ministre francés de Solidaritat, Autonomia, i Persones Discapacitades, Damien Abad
El ministre francés de Solidaritat, Autonomia, i Persones Discapacitades, Damien Abad / AFP

Hores després del nomenament com a ministre francés de Solidaritat, Autonomia, i Persones Discapacitades, Damien Abad ha protagonitzat la primera crisi del nou executiu. Dues dones l'han acusat d’haver-les obligat a mantindre relacions sexuals sense consentiment amb ell en un article publicat al web Mediapart. 

Abad ha negat rotundament els testimonis de violacions, que haurien ocorregut els anys 2010 i 2011. El ministre ha argumentat que la seua diversitat funcional, conseqüència d’un trastorn anomenat artrogripos, i que afecta totes les extremitats, fa impossible que haja comés els actes narrats. 

El 2017 una de les dones va presentar una queixa a la policia, que va tancar l’expedient, com ha recordat Abad. "Les relacions sexuals que he tingut al llarg de la meua vida sempre han estat per consentiment mutu", ha emfasitzat el titular de Persones Discapacitades.

La primera ministra Elisabeth Borne, a la pregunta sobre les acusacions, ha explicat que no en tenia coneixement quan Abad es va unir al govern i ha assegurat que es responsabilitzaria del nomenament del ministre “si hi ha nous elements i s’obri un nou cas”. 

També et pot interessar

stats