El coronavirus ja causa 722 morts i 34.546 contagis sols a la Xina

A Espanya, la sanitat balear manté activat el protocol per quatre casos sospitosos per estar en contacte amb un contagiat a França.

Unitat de vigilància intensiva d’un hospital de Wuhan
Unitat de vigilància intensiva d’un hospital de Wuhan / Efe

La Xina registra ja 722 víctimes pel coronavirus i fins a 34.546 contagis diagnosticats, segons la Comissió Nacional de Sanitat, i això suposa 86 noves morts i més de tres mil nous infectats. A Espanya, Sanitat ha activat el protocol del coronavirus després de detectar a Mallorca quatre casos que van estar en contacte amb un pacient de França a qui se li va diagnosticar. 

En l’epicentre d’aquest virus que causa dificultat respiratòria, a la Xina, ja hi ha 6.101 pacients en estat greu, mentre que 2.050 persones han superat la malaltia i han rebut l'alta, segons les dades oficials. Les autoritats sanitàries xineses han realitzat un seguiment mèdic a 345.498 pacients en contacte pròxim amb els infectats, dels quals 189.660 segueixen en observació.

D'aquests últims, la comissió va apuntar que 27.657 són casos sospitosos d'haver contret el virus. Fins aquest dissabte, totes les morts llevat de dues -registrades a les Filipines i a Hong Kong en l'última setmana- s'han produït a la Xina continental, i encara que una vintena de països compten amb casos diagnosticats de pneumònia de Wuhan, la Xina acapara entorn del 99% dels infectats.

Primeres víctimes japonesa i estatunidenca

El govern japonés ha confirmat la mort d'un ciutadà nipó i un altre dels Estats Units que estaven hospitalitzats a la ciutat xinesa de Wuhan per una pneumònia greu. Açò els converteix en els primers ciutadans dels seus respectius països que moren pel brot de coronavirus.

D’altra banda, la Conselleria de Salut balear manté activat el protocol d’atenció davant dels casos sospitosos de coronavirus després de detectar a Mallorca quatre casos de persones de la mateixa família que van estar en contacte amb un cas de coronavirus confirmat a França.

De moment, només un dels membres de la família té febre i símptomes de refredat comú, mentre que la resta estan asimptomàtics. 

També et pot interessar

stats