Controlat l'incendi més mortífer de la història de Califòrnia

Les flames del Camp Fire han causat la mort d'almenys 85 persones i ha arrasat desenes de milers de cases.

Destrosses després de l'incendi a Butte County, Califòrnia
Destrosses després de l'incendi a Butte County, Califòrnia / Cal Fire (Efe)

L'incendi més mortífer de la història de l'estat de Califòrnia, que ha causat almenys 85 morts i ha arrasat desenes de milers de cases, es troba per fi sota control, segons han informat les autoritats.

D'acord amb el Departament Forestal i de Protecció contra Incendis de Califòrnia, conegut com Cal Fire, la vesprada d'aquest diumenge els bombers tenien la situació sota control al “cent per cent" de les prop de 62.000 hectàrees que continuaven en flames al nord de l'estat.

Aquesta notícia ha coincidit amb el descobriment de dos cadàvers més. Això eleva a 85 el nombre de víctimes mortals a causa de les flames, mentre que 249 persones més continuen desaparegudes.

Els cossos s’han trobat prop de Paradise i Magalia, dues localitats situades als afores del bosc nacional de Plumas, a uns 160 quilòmetres al nord de la ciutat de Sacramento.

El batejat com Camp Fire ha arrasat quasi per complet la població de Paradise, de 26.000 habitants i a 280 quilòmetres al nord-est de l'àrea de la badia de San Francisco.

L'incendi, que va començar el 8 de novembre, ha destruït unes 14.000 cases, més de 500 negocis i altres 4.250 edificis.

El president d'Estats Units, Donald Trump, que va visitar la zona cremada la setmana passada, va urgir dimarts el Congrés a prendre mesures que "milloren la gestió forestal i ajuden a previndre incendis", cosa que, segons el mandatari, "posaria fi a la constant devastació té lloc a Califòrnia".

També et pot interessar

stats